Jaarrekening Excel XBRL

Veel bedrijven maken een jaarrekening met Excel omdat het een makkelijk te gebruiken programma is en je kunt er veel mee. Het kost ook niet veel tijd om nieuwe medewerkers in te werken. Met een korte inwerkperiode kunnen medewerkers die het nog nooit gebruikt hebben al als professionele mee aan de slag.

XBRL

xbrl-xcel-jaarrekeningHet is niet altijd even handig om in Excel te werken. Het komt in de laatste jaren steeds vaker dat bedrijven verplicht worden om een jaarrekening in XBRL aan te leveren. XBRL is al wat ingewikkelder en medewerkers ermee leren werken gaat ook niet altijd even makkelijk. De medewerkers zullen meestal een cursus moeten volgen om met XBRL leren te werken.

Laten converteren

Op de korte termijn is er wel een oplossing voor bedrijven dat Excel gebruiken. In Nederland zijn er namelijk diverse bedrijven dat zich bezig houden met jaarrekening Excel XBRL. Dit houdt in dat bestanden van Excel naar XBRL worden omgezet. Voor jaarrekening Excel XBRL moeten de klanten de jaarrekening in Excel aanleveren waar het wordt omgezet naar XBRL.

Wil je meer leren over jaarrekening Excel XBRL? Bezoek dan de websites die we op een rijtje hebben gezet voor meer informatie over dit onderwerp.

accountantweek.nl/

xbrlweb.parseport.com/nl/

-answers.microsoft.com/nl-nl

Leave a Reply