Vluchtelingen in Nederland: niet voor hun plezier

Wanneer je de laatste maanden, het laatste jaar nog maar een fractie van de actualiteit hebtVluchtelingen Vrijwilligerswerk gevolgd,dan weet je gewoon vast al dat er overal in de wereld meer en meer vluchtelingen worden gesignaleerd in de wereld, zo ook in Nederland. Voor sommigen lijkt dit negatief nieuws, is dit niet nodig, maar het is belangrijk in te zien dat deze mensen hier ook niet zomaar zelf voor hebben gekozen. Zij hebben vaak al hun familie en vrienden achter gelaten, gewoon omdat ze het in hun land niet meer konden uithouden. Het was niet langer haalbaar voor hen. Zij zitten hier dus niet voor hun plezier, maar wel omdat ze gewoonweg niet anders konden. Zij zitten hier nu zonder hun rechten, zij kunnen dus heel wat hulp gebruiken.

Waarom zou je daar dan vrijwilligerswerk uitvoeren?

Misschien is het wel een goed idee om vrijwilligerswerk te doen met deze vluchtelingen. Je kan zeer veel doen. Zo kan je gewoonweg met hen wat praten, zodat ze een beetje hun hart kunnen luchten, je kan praktische hulp verlenen door bijvoorbeeld eten uit te delen aan deze families… Kortom, je kan op zeer veel verschillende manieren je steentje bijdragen. Waarom is het zo’n goed idee? Enerzijds voor deze mensen zelf natuurlijk, zij kunnen altijd wat extra hulp gebruiken. Maar ook voor jezelf, hierdoor leer je deze mensen echt kennen, je leert meer bij over de cultuur… Het overstijgt de vooroordelen die er bestaan. Niet alle buitenlanders profiteren gewoon van onze welvaart, dat kan je op deze manier leren! Bovendien kan je eventueel zo mooie vriendschappen opbouwen, zowel met de vluchtelingen zelf en hun families, maar ook met collega’s. En dit is dan nog eens allemaal gratis voor jezelf. Je wordt er dan wel niet voor betaald, maar er zijn zoveel mooie kanten aan deze job!

Wat doen bij verdere interesse hierin?

Wanneer je hierin wel interesse hebt, maar je hebt nog wat vragen, neem dan zeker een kijkje op de vacaturebank bij jou in de buurt. Hier kan je alvast meer informatie ophalen die je nodig hebt. Wanneer je nog verdere vragen zou hebben, kan je deze daar altijd stellen. De medewerkers kunnen altijd hulp gebruiken en zullen dus met veel plezier al jouw vragen beantwoorden.

Leave a Reply