Investering & BTW Terug Aanschaf Zonnepanelen

Zonnepanelen-BTW-teruggave-Zonnepanelen-BTWWaarom Zonnepanelen Kopen?
Zonnepanelen zijn sterk in opkomst. Kijk maar eens op de daken in elk willekeurig dorp of stad. De gebruikelijke energiebronnen raken op den duur uitgeput. Maar we hebben de zon die eindeloos schijnt en daar moeten we slim gebruik van maken. Zonne-energie is duurzaam,schoon en veilig. De voordelen van zonnepanelen zijn dat je je eigen energiebron aan huis hebt. Ook bij bewolkt weer wordt energie opgewekt en je bespaart je zo’n 400 euro per jaar.

Energie Opbrengst Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen kost natuurlijk geld maar de opbrengst is groter. Kijk ook eens verder dan de aanschafkosten. Binnen 10 jaar heb je zonnepanelen terugverdiend inclusief de aanschafkosten. Daarna gaat dat nog 15 jaar gratis door. De verwachting is dat de stroomprijzen met 5% per jaar blijven stijgen. Met zonnepanelen beleg je in groene energie!

BTW-terug-zonnepanelenWat Kosten Zonnepanelen Met BTW Teruggave?

Zonnepanelen kosten ongeveer 4000 euro dat is omgerekend met een levensduur van 25 jaar, 160 euro per jaar. Zelfs zonder subsidie zijn de zonnepanelen met een jaar of 8 weer terugverdiend.

Moet ik mij altijd bij de belastingdienst melden als ondernemer om de BTW te kunnen terugvorderen??
Je moet je aanmelden als ondernemer als je in aanmerking wilt komen voor BTW teruggave zonnepanelen. In het jaar dat er zonnepanelen zijn aangeschaft moeten er kwartaal BTW-aangiftes worden gedaan. Dat eerste jaar dat je de zonnepanelen hebt aangeschaft kun je de BTW terugvorderen.
Vervolgens moet er een beroep gedaan worden op de KOR dat is de Kleine Ondernemersregeling om ontheffing aan te vragen van de administratieve lasten vanaf het tweede jaar. Na goedkeuring is in de jaren na de aanschaf van de zonnepanelen geen BTW aangifte plicht meer. Het terugontvangen van de BTW in dat eerste jaar scheelt 600 tot 800 euro op de totale aankoop- en installatieprijs.

Leveren energie aan mijn energiebedrijf
Er is sprake van een vergoeding als je van je energiebedrijf een bedrag betaald krijgt voor de door jou geleverde energie via de zonnepanelen.

Dankzij de Kleine Ondernemersregeling hoef je pas daadwerkelijk BTW te gaan betalen als het saldo BTW-bedrag over een kalenderjaar hoger is dan 1.345,00 euro. In de praktijk zullen particuliere eigenaren die een vergoeding krijgen voor het leveren aan hun energieleverancier dit bedrag niet bereiken.

Leave a Reply