Boek drukken

Tegenwoordig zijn er miljoenen drukkerijen over de hele wereld voor boeken drukken. Wist je dat er een tijd bestond dat boeken drukken helemaal niet mogelijk was?

Boeken overschrijven

boek-drukken-goedkoopVroeger konden boeken niet gedrukt worden. Toen werden alle boeken met de hand geschreven. Als er een kopie nog was van een boek moest er een kopie met de hand worden gemaakt. Iemand moest de boeken dus overschrijven.

Veel boeken zijn verloren gegaan omdat er niet genoeg kopie├źn waren. Veel kennis is ook verloren gegaan met de boeken. Tot de dag van vandaag weten we bijvoorbeeld niet hoe Griekse vuur werd gemaakt. Het was een vuur dat niet uit te doven was. Het ging pas uit wanneer het zichzelf uitgebrand had. Zelfs met al onze technologie kunnen we niet achter het geheim komen. Veel meer geheimen zijn verloren gegaan omdat boek drukken niet mogelijk was.

Drukpers

Toen de drukpers uitgevonden en boek drukken mogelijk werd veranderde de wereld. In boeken zit kennis en door boek drukken konden boeken over de hele wereld verspreid worden. Zo verspreide kennis zich snel over de hele wereld. Wil je meer leren over boek drukken? Bezoek dan ook eens de volgende websites voor meer informatie hierover.

http://www.schrijvenonline.org

https://www.fh.nl

https://www.boekenbrochures.nl

 

Leave a Reply